office@quickshop.ro | 0765.277.006
PieseCentrale.ro - Blogul magazinului online de piese centrale Ariston, Viessmann, Vaillant, Ferroli, Motan, Bosch, Baxi și altele PieseCentrale.ro este magazin online dedicat celor care doresc să a cumpere piese de schimb pentru centrale termice multi- marcă, precum Ariston, Viessmann, Ferroli, Vaillant, Viessmann, Ferroli, Bosch, Baxi, Motan și alte mărci cunoscute. De asemenea, noi, echipa piesecentrale.ro suntem alături cu informații despre defecțiuni și informații pentru menținerea centralei termice în stare funcțională, sfaturi despre mentenanță, clarificări ale erorilor și alte sfaturi pentru utilizator.
Articole scrise de Blog PieseCentrale
Apa calda curenta este o componenta de baza intr-o societate moderna, din acest motiv functionare continua si eficienta a boilerului este o conditie preexistenta a starii noastre de bine. Cum in ultimii ani inclusiv sistemul centralizat din marile orase, precum Bucurestiul, a lasat de dorit in ce priveste continuitate apei calde menajere mult mai multi romani si-au montat un boiler electric pentru a se bucura de apa calda. Odata instalat, intrebarea care apare este : ”Cum sa intretii boilerul electric, indiferent ca este sursa primara ACM sau indirect, montat aferent unei centrale termice?”
Va raspundem la intrebare prin acest articol, oferindu-va sfaturi practice pentru a ingriji boilerul corect. Descriem metode de curatare a depunerilor de calcar, tehnici de verificare si reglare, precum si masuri preventive pentru a evita defectiunile frecvente. De la intretinerea anuala curenta, la protectia impotriva coroziunii, aceste informatii va ajuta sa mentineti boilerele in stare buna de functionare, asigurand apa calda constant si costuri reduse pe termen lung.
Centralele pe peleti reprezinta o solutie excelenta pentru incalzirea eficienta si ecologica a locuintelor, oferind o caldura localizata si constanta. Cu toate acestea, pentru a mentine performanta optima si siguranta acestor sisteme, este esentiala o intretinere si curatare regulata. Acest articol complet va ghideaza prin procesul de ingrijire a centralei pe peleti, de la curatarea periodica pana la inspectiile anuale, asigurandu-va ca va bucurati din plin de avantajele lor.
Vana amestec sau vana gaz? E o intrebare care reprezinta, de fapt, o alegere importanta pentru ca acestea reprezinta doua piese cu scop de utilizare diferit, chiar daca ele, de multe ori sunt in aceeasi categorie de produse.
Întelegand diferentele dintre vana de amestec si vana gaz este importanta daca va cumpaarati singur piesele pentru centrala termica, fara ajutorul unui instalator.
Acest articol isi propune sa analizeze principiile de functionare ale vanelor de amestec si vanelor de gaz, subliniind aplicatiile lor specifice in diverse sisteme.
În continuare descriem ce sunt, avantajele si dezavantajele fiecarui tip si de ce nu e loc de confuzie intre cele doua tipuri.
Schimbătoarele de căldură sunt piese de bază în sistemele de încălzire și chiar de răcire, având rolul de a transfera căldura de la un mediu la altul și fără a amesteca agentul termic, apa, pentru transferul de căldură. Practic, este facilitatorul care preia energia din ardere și o transformă în energie termică pentru a vă încălzi casa sau apa.
Există diverse tipuri de schimbătoare de căldură, fiecare având specificitățile și utilizările sale. În acest articol, ne vom concentra asupra celor mai comune trei tipuri pe care le întâlnim frecvent în descrierile centralelor termice pe gaz: schimbătorul de căldură primar, schimbătorul de căldură secundar și schimbătorul de căldură bitermic.
Pentru că apa este corozivă și rezervoarele boilerelor electrice sunt din oțel, în timp acestea ajung să se găurească, dacă nu sunt protejate suplimentar. Și, deși anodul din magneziu este o piesă importantă pentru protecția rezervorului boilerului, recomandată inclusiv de producători, și pentru prelungirea duratei de viață a acestuia, o bună pondere dintre utilizatorii de boilere electrice nu montează unul. De ce? Fie că nu știu la ce este util și câți bani economisești, fie, chiar dacă știu despre rolul acestuia pentru că se gândesc că fac o economie pentru că acesta trebuie schimbat. Adevărul este totul diferit, prin nemontarea unui anod de magneziu pierderea și disconfortul sunt mult mai mari. În acest articol scriem despre ce este un anod de magneziu, unde se montează, cât de des se schimbă și cât de mult ai putea pierde în lipsa acestei componente.
Mai mult, răspundem și altor întrebări adresate de voi.
Livrare in aceeasi zi din momentul confirmarii comenzii.
Serviciul este disponibil pe zona Bucuresti - Ilfov (numai pentru localitatile din interiorul centurii) si numai pentru produsele care sunt in stoc in depozitul nostru.
Toate produsele din portofoliul nostru pot fi achizitionate urmand procedurile sistemului electronic de achizitii publice SICAP - SEAP.
O casă nouă trebuie să fie cu adevărat primitoare și confortabilă. Înainte de a decide culoarea perdelelor sau amplasarea canapelei, proiectarea imobilului necesită cu adevărat toate resursele de competență ale arhitectului. Pentru ca siguranța și confortul să se îmbine cât mai bine, alege ca în proiectul casei tale să fie prevăzută și o cameră tehnică.
Chiar daca sezonul rece tocmai s-a incheiat, instalatia de incalzire a casei are nevoie de intretinere. Dupa cateva luni de functionare, caloriferele trebuie pregatite pentru urmatoarea iarna, prin cateva metode specifice. De la operatiunile uzuale de intretinere si pana la spalare, interventiile preventive asupra caloriferelor iti dau posibilitatea de a nu-ti creste inutil valoarea facturii la gaze si la electricitate.
- Ce semne arata ca trebuie curatate caloriferele
- Cum se curata la interior caloriferele din fonta
- Cum se curata la interior caloriferele din otel
- Cum se curata la interior caloriferele din aluminiu
- Cum se curata la exterior caloriferele
- Ce sfaturi pentru intretinere trebuie urmate
- Cum se face aerisirea caloriferelor
In ziua de astazi, tot mai multe dintre obiectele care ne inconjoara inglobeaza tehnologia „smart” - nu este de mirare ca si centrala termica, unul dintre principalii furnizori de confort in casele noastre, poate fi imbunatatita si automatizata.
- Ce inseamna automatizarea centralei
- Avantajele automatizarii centralei termice
- Tipuri de automatizari
- Echipamente necesare pentru automatizarea centralei
Centralele termice electrice reprezinta o solutie ideala daca iti doresti un confort sporit intr-o locuinta pe care, dintr-un motiv sau altul, nu o poti racorda la reteaua de gaz metan. Vei observa in orice oferta ca centralele termice electrice au preturi surprinzator de accesibile, in comparatie cu centralele care functioneaza pe lemne sau combustibil solid.
Inainte de a alege aceasta solutie de incalzire, iata ce trebuie sa stii:
Daca te gandesti ca a venit timpul sa-ti inlocuiesit centrala termica, ar trebui sa stii ca foarte putine modele conventionale se mai gasesc azi pe piata. Toate centralele cu gaz produse la momentul actual sunt in condensatie, iar despre principiul lor de functionare si avantajele folosirii lor vei afla in articolul urmator.
Centrala termică este un echipament extrem de complex care funcţionează după anumite reguli foarte bine stabilite şi nu poate fi montată de orice persoană care se pricepe cât de cât la instalaţii. Pentru amplasarea centralei ai nevoie de specialişti şi de firme autorizate.
Poate ca ai auzit ca, pentru a avea o centrala termica, ai nevoie si de o autorizatie ISCIR. In continuare, vei afla tot ce trebuie sa stii despre aceasta institutie, dar si despre autorizatiile de care ai nevoie.
Centrala termica nu mai este de multa vreme o noutate in casele romanilor. A devenit atat de obisnuita, incat multi dintre cei care le utilizeaza le iau ca atare, fara sa-si dea seama ca acest echipament complex are nevoie, poate mai mult ca altele, de revizii si de o intretinere corecta. Asa se intampla, ca dupa cateva luni in care sistemul de incalzire nu a functionat, sa ne trezim cu defectiuni sau chiar cu accidente provocate de o centrala defecta.
Iata care sunt cel mai des intalnite probleme de functionare ale unei centrale termice, dar si ce solutii simple ai la dispozitie, ca sa te bucuri cat mai mult timp de confortul termic de care ai nevoie.
Confortul din locuința ta depinde în mare măsură de buna funcționare a instalației de încălzire. Pentru a înțeleg cum funcționează aceasta, dar și pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de posibilele defecțiuni minore, este important să știi exact din ce este exact făcută instalația.
Suntem obişnuiţi să folosim apă de la robinet fără să ne punem prea multe întrebări despre ce conţine. Apa dură nu este un pericol pentru noi, dar poate provoca probleme majore pentru casa noastră.
De la conducte înfundate la robineţi şi electrocasnice defecte, apa dură poate deveni o neplăcere majoră pentru viaţa noastră de zi cu zi. Lăsată netratată, neplăcerea se poate transforma uşor într-o gaură în bugetul familiei.
Pentru a fi menținută la eficiența maximă, centrala termică trebuie să fie curățată în mod regulat. În continuare vei afla când, de ce și cum se poate face această curățare.
Centrala termică aduce un confort sporit locuinței tale, ajutându-te în același timp să administrezi mai bine costurile necesare încălzirii acesteia. Însă, pentru ca centrala să funcționeze mereu cu eficiență maximă, ea trebuie întreținută periodic și supravegheată în mod constant.
Din fericire, centralele termice au manuale pe care le poți consulta atunci când observi o scădere a randamentului. Dacă pentru problemele mai complexe va fi nevoie de prezența unui instalator autorizat, există cel puțin o problemă des întâlnită pe care o poți rezolva și singur.
Centralele termice pe lemne reprezintă o soluție pentru toate persoanele care locuiesc la casă și nu își doresc instalarea unei centrale pe gaz sau curent electric.
Centralele termice pe lemne pot avea un cost de achiziție mai mare decât clasicele modele pe gaz, însă investiția se va amortiza, în timp. Și asta pentru că lemnul este mult mai accesibil ca preț decât gazul.
Cu siguranță ai auzit și tu unul dintre aceste mituri.
În țara noastră s-au cumpărat anul trecut 200.000 de centrale individuale, pe gaz, semn ca românii au devenit tot mai interesați de a-și asigura singuri confortul pe timpul iernii și de-a lungul întregului an, de altfel. Sistemul centralizat de încălzire din multe orașe ridică probleme, astfel încât soluția pe termen lung rămâne centrala individuală. Totuși, despre centralele de apartament circulă în continuare o mulțime de informații eronate, care îi determină pe mulți să le ocolească. Zdrobim, mai jos, câteva dintre cele mai comune mituri despre utilizarea centralelor termice individuale:
Încălzirea locuinței, în iernile geroase, poate fi costisitoare. Ca să nu plătești mai mult decât face, învață acum să îți folosești eficient sistemul de încălzire.
Un studiu al specialiștilor de la Departament of Energy and Climate Change (DECC) din Marea Britanie arată că, adesea, setarea greșită a temperaturii, în locuință, este cea care îi arde la buzunare pe mulți dintre proprietarii de centrale termice.
Uite care sunt cele mai costisitoare 5 greșeli pe care să le eviți, atunci când îți programezi sistemul de încălzire al locuinței:
De la centrala noastră termică de apartament așteptăm să ne furnizeze apa caldă și căldura, ori de câte ori avem nevoie. La modul în care funcționează ea ne gândim, de obicei, foarte puțin. În consecință, atunci când se defectează, haosul pune stăpânire pe întreaga noastră viață domestică.
Mai rău este că centrala are, de obicei, darul de a se defecta la începutul sau chiar în toiul iernii, tocmai când ai mai multă nevoie de ea. E firesc, din punct de vedere tehnic: regimul de funcționare i se intensifică brusc, iar parte dintre componente, mai ales cele vechi, pot ceda.
SC Reparatii Centrale SRL este societate autorizata ISCIR si are contract de service direct cu importatorul oficial in Romania.
Daca ai o centrala termica Protherm care are probleme in functionare noi suntem partenerul de service ideal. Piesele de schimb pentru centralele termice Protherm sunt cumparate direct de la importator iar tehnicienii nostrii sunt foarte bine pregatiti.
Daca ai nevoie de piese Protherm pentru centrale termice noi livram imediat in toata tara .
SC Reparatii Centrale SRL este societate autorizata ISCIR si are contract de service direct cu Viessmann Romania.
Daca ai o centrala termica Viessmann care are probleme in functionare noi suntem partenerul de service ideal. Piesele de schimb pentru centralele termice Viessmann sunt cumparate direct de la Viessmann Romania iar tehnicienii nostrii sunt foarte bine pregatiti.
Daca ai nevoie de piese Viessmann pentru centrale termice noi livram imediat in toata tara .
SC Reparatii Centrale SRL este societate autorizata ISCIR si are contract de service direct cu importatorul centralelor termice Immergas.
Daca ai o centrala termica Immergas care are probleme in functionare noi suntem partenerul de service ideal. Piesele de schimb pentru centralele termice Immergas sunt originale iar tehnicienii nostrii sunt foarte bine pregatiti.
Daca ai nevoie de piese Immergas pentru centrale termice noi livram imediat in toata tara .
SC Reparatii Centrale SRL este societate autorizata ISCIR si are contract de service direct cu Kober Romania ( producatorul centralelor termice Motan )
Daca ai o centrala termica Motan care are probleme in functionare noi suntem partenerul de service ideal. Piesele de schimb pentru centralele termice Motan sunt cumparate direct de la producator iar tehnicienii nostrii sunt foarte bine pregatiti.
Daca ai nevoie de piese Motan pentru centrale termice noi livram imediat in toata tara .
SC Reparatii Centrale SRL este societate autorizata ISCIR si are contract de service direct cu Ferroli Romania.
Daca ai o centrala termica Ferroli care are probleme in functionare noi suntem partenerul de service ideal. Piesele de schimb pentru centralele termice Ferroli sunt cumparate direct de la Ferroli Romania iar tehnicienii nostrii sunt foarte bine pregatiti.
Daca ai nevoie de piese de schimb Ferroli pentru centrale noi livram imediat in toata tara .
SC Reparatii Centrale SRL face parte din clubul de service Ariston.
Ce este acest club de service ?
Ariston Romania doreste sa asigure servicii premium pentru toti utilizatorii de centrale termice Ariston. Pentru acest lucru a impus anumite standarde si exigente in ceea ce priveste firmele de service si doar o parte din centrele service autorizate la nivel national au reusit sa indeplineasca cerintele Ariston Romania.
Noi Reparatii Centrale SRL ne mandrim ca am indeplinit exigentele si suntem acum membru in clubul Ariston.
Nu puține au fost ocaziile în care unii dintre noi s-au trezit cu electrocasnicele prăjite din cauza fluctuațiilor de tensiune. Iarna este cu atât mai trist, când centralele termice, în loc să încălzească locuința, dau mesaje de avarie. Așadar există soluție împotriva aparaturii electrice arse sau nefuncționale din cauza tensiunii scăzute? Da, stabilizatoarele de tensiune sunt ieftine, comod de folosit și, mai ales, sigure pentru echipamentele electrice din casă.
Smart home Salus IT600 este un sistem pentru casa inteligenta la care fiecare dintre noi am visat intr-un trecut nu prea indepartat, pe cand ne-am fi dorit ca sistemul de incalzire sa porneasca singur, in lipsa noastra, iar casa sa ne astepte intr-o caldura primitoare.
Acum prin intregul ansamblu de control de la distanta Salus IT600 orice utilizator isi poate gestiona nu doar oprirea - pornirea unei centrale termice, dar are optiuni de reglare a temperaturilor zonale, administrarea timpului de functionare a unui echipament de incalzire sau chiar opri caldura din calorifere daca a uitat fereastra deschisa. Ceea ce parea o fantezie science fiction cu nu multa vreme in urma, acum este o solutie pentru confort si eficienta
Ariston Thermo Romania a investit foarte mult in marketing si in piesele din centralele lor si acest lucru se vede prin satisfactia clientilor care revin la produsele marcii si le recomanda mai departe.
In ultimii ani, grupul Ariston prin centralele termice murale isi consolideaza pozitia de lider pe piata romaneasca. Centralele Ariston ocupa locul 1 in vanzarile de centrale termice in Romania datorita gamei largi de produse, avand in acest moment trei modele de centrale termice in condensatie pentru locuinte familiare mici.
Firma italiana Ariston produce o gama larga de echipamente care sunt recunoscute pentru fiabilitate, performanta si eficienta.Oricare ar fi necesarul de apa calda sau de incalzire, va exista o centrala termica Ariston care se potriveste bugetului tau.
Centralele termice pe gaz sunt unele dintre cele mai populare si economice sisteme de incalzire, iar de la introducerea pe piata a echipamentelor care utilizeaza condensatia sunt in mod sigur cele mai eficiente sisteme de incalzire. Ca orice aparat complex care imbina componente electrice si electronice cu cele mecanice, aceste ehipamente sunt supuse defectiunilor.
Erorile de functionare pot fi dintre cele mai diverse, ne vom concentra pe cele mai frecvente defectiuni ale centralelor pe gaz.
Cum orice om isi face vara sanie si iarna caruta, vara este timpul sa te ocupi de revizia centralei pe lemne pentru casa ta. Economice, fiabile si ecologice, centralele pe lemne necesita o atentie sporita pentru intretinerea acestor echipamente.
Aceasta pentru ca exploatarea centralelor pe lemne presupune o implicare mai atenta a utilizatorului intrucat fumul si rezidurile ramase in urma arderii necesita curatarea frecventa a sistemului de incalzire indiferent ca este vorba de cazan pe combustibil solid conventional sau cu gazeificare.
Spre deosebire de centralele termice pe gaz, in cazul celor pe lemne verificarea este recomandata a fi facuta atat inainte, cat si dupa iesirea din sezonul rece.
Cea mai intalnita centrala termica este cea de aparatament si in mod normal are 24 kw, aceasta se poate monta foarte usor pe perete si satisface toate nevoile casnice, fiind destinata producerii de agent termic necesar incalzirii locuintei, cat si pentru prepararea de apa calda menajera in regim instant. De multe ori punerea in functiune se confunda cu instalarea centralei, mai jos o sa va prezentam diferentele dintre acestea.
De multe ori preturile pentru o piesa de schimb la o centrala termica depaseste bugetul alocat reparatiei centralei si atunci orice utilizator se gandeste sa achizitioneze o centrala noua. La ora actuala cele mai multe centrale sunt cele conventionale insa de cativa ani au aparut pe piata si centralele in condensare. Am creat acest articol pentru a explica mai bine procesul de condensatie, diferentele dintre acestea dar si recomandarile noastre.
Duritatea apei este deja cunoscuta de catre toti utilizatorii de centrale termice, masini de spalat sau de orice electrocasnic prin care curge apa. Apa dura incalzita puternic are proprietatea de a se depune pe schimbatoarele de caldura, rezistente si pe tevile de apa calda dar daca sunt curatate cu solutiile adecvate acestea pot functiona mai departe. Intr-o centrala termica cel mai mult de suferit are schimbatorul secundar de caldura chiar daca in acesta apa nu atinge punctul de fierbere. In functie de problema intalnita la fata locului o persoana autorizata poate determina daca trebuie spalat schimbatorul de caldura sau intreg circuitul de incalzire/ apa calda menajera.
Printr-un panou solar puteti profita de o sursa de energie puternica si libera: Soarele. Conform studiilor, Soarele trimite catre Pamant mai multa energie decat poate consuma intreg globul intr-un an. Fiind o sursa de energie regenerabila, infinita si cel mai important gratuita, omul a invatat sa valorifice aceasta "comoara" prin captarea razelor solare si transformarea acestora in caldura pe care mai apoi o transmite catre sistemul de incalzire. Datorita emisiilor reduse de CO2 cu pana la 2000kg/an panourile solare sunt solutia cea mai ecologica pentru incalzirea locuintelor, acestea nu polueaza aerul si nu emana gaze.
Centrala termica este esentiala pentru a va asigura confortul termic in sezonul rece dar si in sezonul cald atunci cand aceasta functioneaza numai pe apa calda. Toti cei care au o centrala termica instalata sunt obligati, prin lege, să realizeze o data la doi ani verificarea tehnica periodica (VTP) a acesteia, proces ce trebuie asigurat de catre o firma autorizata ISCIR. Verificarea tehnica periodica cuprinde toate verificarile obligatorii pentru a confirma ca centrala termica functioneaza in parametrii indicati de producator.
Centralele termice pe lemne sunt tot mai des utilizate in solutiile de incalzire ale imobilelor. Un pericol ce trebuie luat in calcul este supraincalzirea centralei pe lemne ca urmare a intreruperii curentului electic in timpul functionarii.
Penele de curent ce pot aparea atunci cand centralele termice pe lemne functioneaza pot genera supraincalzirea cazanului, oprirea tuturor sistemelor de siguranta si protectie la supraincalzire, ceea ce poate duce la deteriorarea centralei pe lemne sau mai rau la explozie si la punerea in pericol a vietii utilizatorului.
Pentru a evita acest pericol in functionarea centralei pe lemne trebuie sa instalati o sursa neintreruptibila de tensiune alimentata la o baterie auto. Aceasta sursa ofera autonomie centralei pe lemne/combustibil solid mentinand in functiune pompele de circulatie, automatizarea si sistemele de protectie la supraincalzire suficient timp ca focul in centrala termica sa se stinga si sa dispara pericolul de supraincalzire sau explozie.
Foarte multe centrale termice pe gaz au avut probleme in functionare ce au fost cauzate de depunerile de magnetita si impuritati pe schimbatorul de caldura sau in grupul hidraulic al centralei.
Magnetita si impuritatile in instalatia de incalzire apar permanet iar prezenta lor poate duce la :
- depuneri pe schimbatorul de caldura . In acest caz schimbul termic nu se mai face corect , centrala consuma mult mai mult si datorita caldurii excesive schimbatorul de caldura se deterioreaza necesitand spalari chimice sau inlocuiri ce nu fac obiectul garantiei.
- blocarea pompei de circulatie si chiar defectarea ei. Impuritatile in pompa de circulatie nu fac obiectul garantiei.
Pentru a putea beneficia de centralele termice achizitionate pentru o perioada mai mare cu risc redus de defectare, se recomanda instalarea unui filtru magnetic Salus sau similar.
Acesta are rolul de a elimina impuritatile pe baza de fier cu o rata de succes de 100%, se monteaza pe returul instalatiei si protejeaza sistemul impotriva depunerilor de magnetita.
Astfel se evita depunerile pe schimbatorul de caldura al centralei sau obturarea debitului de agent termic prin tevi, facand ca sistemul dumneavoastra sa functioneze in parametrii normali o perioada indelungata.
Pentru o instalare corecta si o functionare fara probleme va recomandam sa achizitionati impreuna cu pompa de circulatie urmatoarele accesorii :
- Set olandezi pompa – obligatorii pentru legarea pompei la instalatie.
- Filtru y pentru impuritati – stopeaza intrarea impuritatilor in pompa si evita blocarea pompei.
- Clapeta de sens
- Robineti trecere : - necesari pentru activitati de service , intretinere, inlocuire pompa.
- Termostat de contact – pentru control functionare pompa de circulatie.
Pentru alegerea corecta a accesoriilor puteti apela la unul din consultantii nostrii tehnici.
Pentru o instalare si o functionare corecta a centralelor pe lemne aveti nevoie de urmatoarele accesorii :
1. Centrale termice pe combustibil solid cu ardere clasica :
- Pompa de circulatie circuit incalzire - 1 buc
- Set Olandezi pompa circuit incalzire - 1 set
- Vas de expansiune circuit incalzire - 1 buc
- Supapa siguranta - 3 bar - pentru instalatie incalzire - 2 buc
- Aerisitor automat - 1 buc
- Vana de amestec termostatica sau Pompa recirculare ( pentru by-pass ) - 1 buc
- Set Olandezi pompa de by pass - 1 set ( valabil doar daca se opteaza pentru pompa de recirculare in loc de vana de amestec termostatica )
- Termostat de contact (pentru comanda pompa) -1 buc
2. Centrale termice pe lemne cu gazeificare :
- Pompa de circulatie circuit incalzire - 1 buc
- Set Olandezi pompa circuit incalzire - 1 set
- Vas de expansiune circuit incalzire - 1 buc
- Supapa siguranta - 3 bar - pentru instalatie incalzire - 2 buc
- Pompa recirculare ( pentru by-pass ) - 1 buc
- Set Olandezi pompa by pass - 1 set
- Termostat de contact (pentru comanda pompa)
- Supapa termica - 1 buc
- Aerisitor automat - 1 buc
Aceste produse NU sunt incluse in pretul centralei si se achizitioneaza separat.
Pentru alegerea corecta a acestor accesorii puteti apela la consultantii nostrii .
Pufferul este un rezervor de acumulare a agentului termic in instalatiile de incalzire. Acesta inmagazineaza energia termica furnizata de centralele termice pe combustibil solid si optimizeaza functionarea lor prelungind durata de viata a acestora.
Este ideal sa fie instalat in cazul centralelor termice pe lemne, pentru ca acestea nu isi pot modula puterea atit de usor si de eficient ca si centralele pe gaz.
Exista mai multe tipuri de puffere:
- fara serpentina
- cu 1 serpentina (poate fi legat la o singura sursa pt incalzirea apei: centrala termica SAU panouri solare),
- cu 2 serpentine (poate fi conectat simultan la 2 surse de incalzire: centrala termica si panouri solare, de ex),
- tank in tank (se foloseste si la prepararea ACM, caci rezervorul din interior se comporta ca un boiler).
Avantajele folosirii unui puffer corect dimensionat la o instalatie de incalzire cu centrala termica pe lemne sunt :
- Centrala termica functioneaza uniform => uzura centralei va fi mai mica in timp => durata de viata a cazanului creste.
- Procesul de ardere este mai eficient => emisiile de gudron si noxe sunt mai reduse.
- Centrala termica functioneaza in cea mai mare parte a timpului la temperatura nominala pe tur => randamentul centralei este maxim => economie de combustibil ( veti consuma mult mai putine lemne pentru incalzire )
- Toti utilizatorii de centrale termice pe lemne se plang de desele alimentari cu lemne ale unei centrale in timpul unei zile sau mai ales in noptile geroase de iarna cand trebuie realimentat cazanul. Instalarea unui puffer va genera intervale mai mari de timp intre 2 alimentari succesive ale cazanului => usurinta si confort in exploatare .
- Puteti instala un termostat de ambient ce va controla pompa pufferului si astfel veti avea confort sporit in casa precum si substantiale reduceri de combustibil deoarece caldura produsa de cazan se va acumula in puffer iar din puffer se va distribui in casa conform dorintei dumneavoastra.
Aceste puffere se achizitioneaza separat .
Pentru a realiza montajul corect conform normelor ISCIR aveti nevoie de acest kit de montaj centrale termice.
Kit-ul de instalare centrala termica murala cuprinde :
- Regulator gaz cu filtru - Folosit pentru reglarea presiunii gazelor si stoparea intrarii impuritatilor in centrala termica
- Filtru Y 1/2 si Filtru Y 3/4 - Folosite la retinerea impuritatilor din apa si din agenul termic
- Filtru magnetic anticalcar : Folosit pentru protectia schimbatorului sanitar de caldura la depunerile de calcar
- 3 robineti de trecere cu holender 1/2 si 3 robineti trecere cu holender 3/4 : Folosite pentru sigilarea centralei de circuitele de alimentare cu apa , si agent termic precum si pentru a facilita inlocuirea usoara sau curatarea filtrelor de sub centrala.
Aceste accesorii NU sunt incluse in pretul centralei si se cumpara separat.
Pentru a beneficia de boilerele electrice pe o durata mare de timp va recomandam sa folositi la instalarea lor un filtru Y si un filtru magnetic anticalcar
- Filtrul Y are rol de a opri impuritatile, particulele mari de mizerie ce se gasesc in apa rece care intra in boiler si care pot defecta sau altera performantele produsului.
- Filtrul magnetic anticalcar are rol important in protejarea rezistentei electrice a acestui boiler la depunerile de calcar. Depunerile de calcar distrug rezistenta electrica a boilerului si duc la cresterea consumului electric. Depunerile de calcar nu fac obiectul garantiei la nici un boiler electric indiferent de producator.
Aceste accesorii se cumpara separat si NU sunt incluse in pretul boilerului.
Articolul iti arata toate modalitatile de comanda pe site-ul nostru piesecentrale.ro si te ghideaza pas cu pas spre finalizarea comenzii.
Informatii despre modalitatea de livrare plata si retur a produselor comandate de pe piesecentrale.ro
Termeni si conditii piesecentrale.ro
Acest articol prezinta :
- Informații despre site
- Acceptarea condițiilor
- Drepturile de autor
- Încheierea contractului
- Prețul și disponibilitatea produselor
- Plata echipamentelor și serviciilor achiziționate de la Reparatii Centrale S.R.L.
- Livrarea produselor
- Dreptul de retragere
- Garanții
- Politica privind utilizarea cookies
- Politica de confidențialitate
- Forța majoră
- Soluționarea litigiilor
- Date de contact