Blog
O casă nouă trebuie să fie cu adevărat primitoare și confortabilă. Înainte de a decide culoarea perdelelor sau amplasarea canapelei, proiectarea imobilului necesită cu adevărat toate resursele de competență ale arhitectului. Pentru ca siguranța și confortul să se îmbine cât mai bine, alege ca în proiectul casei tale să fie prevăzută și o cameră tehnică.
Chiar daca sezonul rece tocmai s-a incheiat, instalatia de incalzire a casei are nevoie de intretinere. Dupa cateva luni de functionare, caloriferele trebuie pregatite pentru urmatoarea iarna, prin cateva metode specifice. De la operatiunile uzuale de intretinere si pana la spalare, interventiile preventive asupra caloriferelor iti dau posibilitatea de a nu-ti creste inutil valoarea facturii la gaze si la electricitate.
- Ce semne arata ca trebuie curatate caloriferele
- Cum se curata la interior caloriferele din fonta
- Cum se curata la interior caloriferele din otel
- Cum se curata la interior caloriferele din aluminiu
- Cum se curata la exterior caloriferele
- Ce sfaturi pentru intretinere trebuie urmate
- Cum se face aerisirea caloriferelor
In ziua de astazi, tot mai multe dintre obiectele care ne inconjoara inglobeaza tehnologia „smart” - nu este de mirare ca si centrala termica, unul dintre principalii furnizori de confort in casele noastre, poate fi imbunatatita si automatizata.
- Ce inseamna automatizarea centralei
- Avantajele automatizarii centralei termice
- Tipuri de automatizari
- Echipamente necesare pentru automatizarea centralei
Centralele termice pe gaz sunt unele dintre cele mai populare si economice sisteme de incalzire, iar de la introducerea pe piata a echipamentelor care utilizeaza condensatia sunt in mod sigur cele mai eficiente sisteme de incalzire. Ca orice aparat complex care imbina componente electrice si electronice cu cele mecanice, aceste ehipamente sunt supuse defectiunilor.
Erorile de functionare pot fi dintre cele mai diverse, ne vom concentra pe cele mai frecvente defectiuni ale centralelor pe gaz.
Printr-un panou solar puteti profita de o sursa de energie puternica si libera: Soarele. Conform studiilor, Soarele trimite catre Pamant mai multa energie decat poate consuma intreg globul intr-un an. Fiind o sursa de energie regenerabila, infinita si cel mai important gratuita, omul a invatat sa valorifice aceasta "comoara" prin captarea razelor solare si transformarea acestora in caldura pe care mai apoi o transmite catre sistemul de incalzire. Datorita emisiilor reduse de CO2 cu pana la 2000kg/an panourile solare sunt solutia cea mai ecologica pentru incalzirea locuintelor, acestea nu polueaza aerul si nu emana gaze.
Ariston Thermo Romania a investit foarte mult in marketing si in piesele din centralele lor si acest lucru se vede prin satisfactia clientilor care revin la produsele marcii si le recomanda mai departe.
In ultimii ani, grupul Ariston prin centralele termice murale isi consolideaza pozitia de lider pe piata romaneasca. Centralele Ariston ocupa locul 1 in vanzarile de centrale termice in Romania datorita gamei largi de produse, avand in acest moment trei modele de centrale termice in condensatie pentru locuinte familiare mici.
Firma italiana Ariston produce o gama larga de echipamente care sunt recunoscute pentru fiabilitate, performanta si eficienta.Oricare ar fi necesarul de apa calda sau de incalzire, va exista o centrala termica Ariston care se potriveste bugetului tau.
Daca te gandesti ce ii mai trebuie unei centrale termice pentru a avea viata lunga si a functiona fara probleme cat mai mult timp, atunci este bine sa iei in considerare, pe langa reviziile periodice, si schimbarea unor componente care asigura buna functionare a centralei, cum ar fi filtrele. Cele pentru impuritati, de exemplu, au rolul de a impiedica patrunderea reziduurilor, cum ar fi nisipul, calcarul sau rugina.
- Depunerile de calcar - cea mai frecventa problema a sistemului de incalzire
- Problemele generate de impuritatile din apa
- Tipuri de filtre pentru centrala termica
- Filtrul anticalcar
- Filtrul Y cu sita
- Filtrul Y de impuritati
- Filtrul antimagnetita
- Cand se schimba filtrele
Centralele termice electrice reprezinta o solutie ideala daca iti doresti un confort sporit intr-o locuinta pe care, dintr-un motiv sau altul, nu o poti racorda la reteaua de gaz metan. Vei observa in orice oferta ca centralele termice electrice au preturi surprinzator de accesibile, in comparatie cu centralele care functioneaza pe lemne sau combustibil solid.
Inainte de a alege aceasta solutie de incalzire, iata ce trebuie sa stii:
Daca te gandesti ca a venit timpul sa-ti inlocuiesit centrala termica, ar trebui sa stii ca foarte putine modele conventionale se mai gasesc azi pe piata. Toate centralele cu gaz produse la momentul actual sunt in condensatie, iar despre principiul lor de functionare si avantajele folosirii lor vei afla in articolul urmator.
Centrala termică este un echipament extrem de complex care funcţionează după anumite reguli foarte bine stabilite şi nu poate fi montată de orice persoană care se pricepe cât de cât la instalaţii. Pentru amplasarea centralei ai nevoie de specialişti şi de firme autorizate.
Poate ca ai auzit ca, pentru a avea o centrala termica, ai nevoie si de o autorizatie ISCIR. In continuare, vei afla tot ce trebuie sa stii despre aceasta institutie, dar si despre autorizatiile de care ai nevoie.
Centrala termica nu mai este de multa vreme o noutate in casele romanilor. A devenit atat de obisnuita, incat multi dintre cei care le utilizeaza le iau ca atare, fara sa-si dea seama ca acest echipament complex are nevoie, poate mai mult ca altele, de revizii si de o intretinere corecta. Asa se intampla, ca dupa cateva luni in care sistemul de incalzire nu a functionat, sa ne trezim cu defectiuni sau chiar cu accidente provocate de o centrala defecta.
Iata care sunt cel mai des intalnite probleme de functionare ale unei centrale termice, dar si ce solutii simple ai la dispozitie, ca sa te bucuri cat mai mult timp de confortul termic de care ai nevoie.
Confortul din locuința ta depinde în mare măsură de buna funcționare a instalației de încălzire. Pentru a înțeleg cum funcționează aceasta, dar și pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de posibilele defecțiuni minore, este important să știi exact din ce este exact făcută instalația.
Suntem obişnuiţi să folosim apă de la robinet fără să ne punem prea multe întrebări despre ce conţine. Apa dură nu este un pericol pentru noi, dar poate provoca probleme majore pentru casa noastră.
De la conducte înfundate la robineţi şi electrocasnice defecte, apa dură poate deveni o neplăcere majoră pentru viaţa noastră de zi cu zi. Lăsată netratată, neplăcerea se poate transforma uşor într-o gaură în bugetul familiei.
Pentru a fi menținută la eficiența maximă, centrala termică trebuie să fie curățată în mod regulat. În continuare vei afla când, de ce și cum se poate face această curățare.
Oricât de util ar fi gazul metan în locuințele noastre, el nu este mai puțin periculos atunci când nu este controlat corespunzător. Dacă deja te gândești să instalezi un detector de gaz, aceste informații ți-ar putea fi de folos.
Centrala termică aduce un confort sporit locuinței tale, ajutându-te în același timp să administrezi mai bine costurile necesare încălzirii acesteia. Însă, pentru ca centrala să funcționeze mereu cu eficiență maximă, ea trebuie întreținută periodic și supravegheată în mod constant.
Din fericire, centralele termice au manuale pe care le poți consulta atunci când observi o scădere a randamentului. Dacă pentru problemele mai complexe va fi nevoie de prezența unui instalator autorizat, există cel puțin o problemă des întâlnită pe care o poți rezolva și singur.
Smart home Salus IT600 este un sistem pentru casa inteligenta la care fiecare dintre noi am visat intr-un trecut nu prea indepartat, pe cand ne-am fi dorit ca sistemul de incalzire sa porneasca singur, in lipsa noastra, iar casa sa ne astepte intr-o caldura primitoare.
Acum prin intregul ansamblu de control de la distanta Salus IT600 orice utilizator isi poate gestiona nu doar oprirea - pornirea unei centrale termice, dar are optiuni de reglare a temperaturilor zonale, administrarea timpului de functionare a unui echipament de incalzire sau chiar opri caldura din calorifere daca a uitat fereastra deschisa. Ceea ce parea o fantezie science fiction cu nu multa vreme in urma, acum este o solutie pentru confort si eficienta
Cu siguranță ai auzit și tu unul dintre aceste mituri.
În țara noastră s-au cumpărat anul trecut 200.000 de centrale individuale, pe gaz, semn ca românii au devenit tot mai interesați de a-și asigura singuri confortul pe timpul iernii și de-a lungul întregului an, de altfel. Sistemul centralizat de încălzire din multe orașe ridică probleme, astfel încât soluția pe termen lung rămâne centrala individuală. Totuși, despre centralele de apartament circulă în continuare o mulțime de informații eronate, care îi determină pe mulți să le ocolească. Zdrobim, mai jos, câteva dintre cele mai comune mituri despre utilizarea centralelor termice individuale:
Dintre toate avariile casnice, aceasta iti poate da cele mai mari batai de cap si te poate pagubi serios, in lipsa masurilor potrivite de preventie.
Una dintre cele mai neplacute experiente pe care le poti avea in timpul iernii este spargerea uneia dintre conductele de apa ale casei tale. Desi pare un eveniment cu totul exceptional, aceasta problema se intalneste frecvent in multe dintre gospodariile din Romania.
Daca se intampla ca defectiunea sa aiba loc intr-un apartament, nu la casa, implicatiile sunt si mai grave, mai ales daca locatarii nu au incheiat o asigurare facultativa.
RON 1.00 - 24189.00
