Stabilizatoarele de tensiune - soluția să nu ți se mai ardă echipamentele electrice
Nu puține au fost ocaziile în care unii dintre noi s-au trezit cu electrocasnicele prăjite din cauza fluctuațiilor de tensiune. Iarna este cu atât mai trist, când centralele termice, în loc să încălzească locuința, dau mesaje de avarie. Așadar există soluție împotriva aparaturii electrice arse sau nefuncționale din cauza tensiunii scăzute? Da, stabilizatoarele de tensiune sunt ieftine, comod de folosit și, mai ales, sigure pentru echipamentele electrice din casă.
Ce sunt și cu ce te ajută stabilizatoare de tensiune?
Am stabilit că vă ajută să păstrați echipamentele electrice funcționale în ciuda căderile de tensiune. Ce este și care sunt principiile de funcționare a stabilizatorul de tensiune vă spunem în continuare. De altfel, vă sugerăm ponturi despre cele mai populare produse de acest gen sau cum ați putea să protejați întreaga casă de variații de tensiune.
Ce sunt stabilizatoarele de tensiune?
Stabilizatoarele de tensiune sunt echipamente electrice care au rolul de a corecta tensiunea de ieșire. Acestea creează un mic circuit electric, protejând echipamentele conectate la el. Stabilizatoarele de tensiune ( mai pot fi găsite și drept regulatoare de tensiune) se folosesc simple de tipul plug in asigurând protecție electronicii în cel mai facil mod.
Stabilizatoarele de tensiune funcționează în baza unui sistem de componente electronice sau electromagnetice care ajustează curba de tensiune în ambele direcții, eliminând fluctuațiile (mărește sau crește tensiunea de ieșire, în funcție de variațiile de intrare).
Stabilizatoarele de tensiune sunt o soluție de protecție împotriva variațiilor de tensiune, nu și de alimentare. Există totuși echipamente moderne (UPS - uninterruptible power supply) prevăzut cu baterii care asigură un timp de funcționare standby.
Stabilizatoare de tensiune pentru centrala termică
Un stabilizator de tensiune pe pentru centrală termică protejează instalația de fluctuațiile apărute, riscând defecțiunea. Un stabilizator de tensiune popular este Well de 500 VA (300 W putere reală) care asigură o tensiune de ieșire de 220V pentru o tensiune de intrare între 140-260 V. La conectarea echipamentelor pe care doriți să le protejați, trebuie să verificați ca puterea totală a aparaturii să nu depășească puterea regulatorului de tensiune, iar în cazul aparaturii rezistive, puterea se multiplică cu 2.
Stabilizatoarele de tensiune Well 500VA sunt ieftine și de încredere (200 lei), un motiv suplimentar pentru a fi preferate de către persoanele care doresc să își protejeze instalația de încălzire.
Sursele neinteruptibile Well 500 VA SPI sunt prevăzute în plus cu baterii de 12V, nu permit conectarea la supra-sarcină ca o măsură suplimentară de protecție și funcționează în mod AVR (Automativ Voltage Regulator). Pe scurt un echipament prietenos, ușor de exploatat, care asigură nu doar siguranță ( ieșire tensiune 220V), dar și un minim de autonomie. Well 500 VA SPI are un preț relativ mic, considerând capabilitățile lui (510 lei)
Stabilizatoare de tensiune pentru toată casa
Stabilizatoarele de tensiune pentru toată casa sunt echipamente de mare putere, monofazice sau trifazice. Unele dintre aceste echipamente necesită echipe specializate pentru instalațiile electrice. În puteri aparente de 5000 VA până 100 kVA (evident, este o dimensiune exagerată de putere pentru o locuință) acestea sunt adevărate sisteme, fabrici regulatoare de tensiune. Au același rol de a corecta tensiunea la 220V. Atenție mare la achiziționare modelelor trifazice întrucât unele nu suportă tensiuni de intrare mai mici de 180 V /fază. Prețul pentru stabilizatoarele de tensiune pentru toată casa nu este neapărat mare, existând regulatoare de tensiune de 10kW care costă aproximativ 2000 lei, în varianta lor ieftină, în timp ce un stabilizator de tensiune de 5000 VA are preț între 800-1500 lei.
Trebuie să evaluați consumul real și aparent al casei în mod obiectiv pentru a vedea eficiența și rentabilitatea unui stabilizator de mare capacitate, alegeți corect mono/trifazic, verificați care e tensiune de intrare ca echipamentul să nu vă fie inutil. Oricum această evaluare ar trebui să fie făcută de o companie care chiar știe ce face! Subevaluare puterii regulatorului vă poate conduce către o investiție inutilă
O a doua opțiune este să achiziționați stabilizatoare de tensiune de 300 VA -800 VA pentru fiecare sistem important din casă (centrală termică, frigider, mașină de spălat, TV, computer, cuptor cu microunde etc). În mod obiectiv, investiția poate fi similară, dar cu siguranță puteți evalua mult mai simplu ce puterea stabilizatorului de tensiune e care aveți nevoie.
Iar dacă vă gândiți la bani, atunci mai gândiți-vă o dată! Amintiți-vă când nu v-a mers centrala, nu v-a pornit aragazul electric sau dimpotrivă ați ars diferite echipamente casnice și cât ați investit în urmă să cumpărați altele noi!
Va recomandam si:
Smart home Salus IT600 este un sistem pentru casa inteligenta la care fiecare dintre noi am visat intr-un trecut nu prea indepartat, pe cand ne-am fi dorit ca sistemul de incalzire sa porneasca singur, in lipsa noastra, iar casa sa ne astepte intr-o caldura primitoare.
Acum prin intregul ansamblu de control de la distanta Salus IT600 orice utilizator isi poate gestiona nu doar oprirea - pornirea unei centrale termice, dar are optiuni de reglare a temperaturilor zonale, administrarea timpului de functionare a unui echipament de incalzire sau chiar opri caldura din calorifere daca a uitat fereastra deschisa. Ceea ce parea o fantezie science fiction cu nu multa vreme in urma, acum este o solutie pentru confort si eficienta
SC Reparatii Centrale SRL face parte din clubul de service Ariston.
Ce este acest club de service ?
Ariston Romania doreste sa asigure servicii premium pentru toti utilizatorii de centrale termice Ariston. Pentru acest lucru a impus anumite standarde si exigente in ceea ce priveste firmele de service si doar o parte din centrele service autorizate la nivel national au reusit sa indeplineasca cerintele Ariston Romania.
Noi Reparatii Centrale SRL ne mandrim ca am indeplinit exigentele si suntem acum membru in clubul Ariston.
Centrala termică aduce un confort sporit locuinței tale, ajutându-te în același timp să administrezi mai bine costurile necesare încălzirii acesteia. Însă, pentru ca centrala să funcționeze mereu cu eficiență maximă, ea trebuie întreținută periodic și supravegheată în mod constant.
Din fericire, centralele termice au manuale pe care le poți consulta atunci când observi o scădere a randamentului. Dacă pentru problemele mai complexe va fi nevoie de prezența unui instalator autorizat, există cel puțin o problemă des întâlnită pe care o poți rezolva și singur.
Cum orice om isi face vara sanie si iarna caruta, vara este timpul sa te ocupi de revizia centralei pe lemne pentru casa ta. Economice, fiabile si ecologice, centralele pe lemne necesita o atentie sporita pentru intretinerea acestor echipamente.
Aceasta pentru ca exploatarea centralelor pe lemne presupune o implicare mai atenta a utilizatorului intrucat fumul si rezidurile ramase in urma arderii necesita curatarea frecventa a sistemului de incalzire indiferent ca este vorba de cazan pe combustibil solid conventional sau cu gazeificare.
Spre deosebire de centralele termice pe gaz, in cazul celor pe lemne verificarea este recomandata a fi facuta atat inainte, cat si dupa iesirea din sezonul rece.
Pentru a fi menținută la eficiența maximă, centrala termică trebuie să fie curățată în mod regulat. În continuare vei afla când, de ce și cum se poate face această curățare.
RON 3.00 - 31459.00